Tip: knabbelspek

Evert BerkelaarRecepten4 Comments

paleo-snack-knabbelspek

Dit is geen recept, maar een tip voor een kant- en klare snack. Zo te koop bij de Albert Heijn. Als iemand het ook elders heeft ontdekt laat het me dan hieronder bij de reacties weten. Bij de Hoogvliet hebben ze het niet. Het ligt in het schap van de verse zuivel en tapas bij de Albert Heijn, dus ik had het misschien nooit ontdekt ware het niet dat een klant van me mij tipte.

 

Knabbelspek is een knapperige, zoutige snack die uitstekend past binnen het paleo voedingspatroon. Het is eigenlijk spek dat wordt gebakken in het eigen vet (zwoerd) en waar een beetje zout aan is toegevoegd. Het heeft een bijzondere samenstelling van macronutriënten:

 

Per 100 gram:

595 calorieën

59 gram eiwit

41 gram vet

0,1 gram koolhydraten

 

Een echte low carb (of no-carb) snack die veel eiwitten bevat. En het is ook waar voor je geld. Waar anders krijg je voor EUR 1,79 maar liefst 59 gram eiwit?

knabbelspek2

Dit is natuurlijk geen biologisch vlees, maar als je op zoek bent naar een eiwitrijke snack is het een prima keuze.

 
Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

4 Comments on “Tip: knabbelspek”

  1. bij Aldi liggen deze overheerlijke knabbeltjes ook……maar niet in het versvak maar bij de kassa of bij de chips.

  2. Bij de Plus zijn ze er ook. Toevalig lage ze nu in de aanbieding bijde kaas en worst, maar normaal zo ik niet wete waar ik ze moet vinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.