Koreaanse ‘Birthday soup’ (AIP)

Evert BerkelaarRecepten

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om meer zeewier te eten. Men weet niet goed wat ze er mee moeten doen. Over de voordelen van zeewier heb ik al eens een artikel geschreven.

Onderstaand recept komt uit Korea. Ze zijn daar best leuk bezig, want naast hun Kimchi is ook dit een van mijn favorieten. Van oudsher wordt dit recept gebruikt door kraamvrouwen om aan te sterken, vandaar de naam ‘Birthday soup’. De Koreaanse naam is Miyuk Guk (dat wordt ook wel eens als miyeok guk of nog anders opgeschreven), waarbij Miyuk staat voor wakame, het zeewier. 

Deze soep is echt heel erg lekker, dus oordeel pas nadat je het hebt geproefd.

 

Benodigdheden: (voor twee personen) 

180 gram biefstuk

25 gram Wakame (gedroogd)

1 of 2 teentjes knoflook

1 liter runder bouilon

1 ui

2 eetlepels vissaus

Kokosolie om in te bakken

 

Bereiding:

  1. Week de gedroogde wakame ongeveer 10 minuten in water
  2. Snijd de ui en de geweekte wakame in dunne reepjes
  3. Roerbak de ui met de wakame in een dikke mespunt kokosolie in ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur
  4. Doe de vissaus er bin en knijp de knoflook en bak dit de laatste 5 minuten mee
  5. Verwarm in een andere pan de liter bouillon en doe daar alle geroerbakte groente in
  6. Laat de soep 10 minuten koken
  7. Snijd de biefstuk ik dunne reepjes en doe dit in de pan
  8. Laat de biefstuk vijf minuten meekoken

birthday_soep3

 

Calorieën Eiwit Koolhydraat Vet Vezels

Groente/fruit

284

29 25 7 3

75

Nog meer recepten?

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop