Knolselderijsoep

Evert BerkelaarRecepten

Je kunt hier lezen hoe en waarom je zelf soepen zou kunnen maken.

 

Klaar om de soep te maken!

Klaar om de soep te maken!

Benodigdheden:

1 knolselderij (ongeveer 900 gram)

2 grote uien

1 wortel

1 kippenkarkas *

1 teentje knoflook (meer kan ook!)

 

*Biologische kippenkarkassen zijn onder andere te koop bij OKvlees.nl. In principe moet elke poelier ze kunnen leveren.

 

Bereiding:

  1. Het kippenkarkas zoals het uit de vriezer komt

    Het kippenkarkas zoals het uit de vriezer komt

    Doe het kippenkarkas in een pan met 1,5 tot 2 liter water. Breng dit aan de kook. Zodra het kookt laat je het ongeveer een uurtje op laag vuur sudderen. Als je gelegenheid hebt kan je het karkas een keertje omdraaien in de pan.

  2. Schil ondertussen de groenten en snijd ze in grove stukken.
  3. Bak deze op een laag vuurtje in wat kokosolie of reuzel. Bak ze totdat ze lekker glazig geworden zijn.
  4. Zodra de groenten gaar en zacht geworden zijn het vuur uitzetten. Als je weg moet kan je het vuur onder de bouillon ook even uitzetten. Het proces gaat ook door als het niet kookt.
  5. Zo ziet het karkas eruit als de bouillon klaar is

    Zo ziet het karkas eruit als de bouillon klaar is

    Als al het resterende vlees op het karkas er bijna afvalt is de bouillon wel klaar. Haal het karkas uit de pan en verwijder de stukken vlees die er nog op zitten. Ook het vel mag in de pan, maar dat hoeft niet. Gooi het karkas hierna weg.

  6. Doe de groenten bij de bouillon en mix dit tot een gladde massa. Gebruik hiervoor een blender of staafmixer.

 

 

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Gram groente per portie

260

16,1

21,6

6,2

11,8

260

 

Knolselderijsoep als maaltijdsoep

Knolselderijsoep als maaltijdsoep

Optie maaltijdsoep

 

Als je er een maaltijdsoep van wilt maken ga dan als volgt te werk:

 

Extra benodigdheden:

75 gram spekreepjes

75 gram champignons

 

Bereiding:

  1. Bak de spekreepjes in hun eigen vet op een middelmatig vuur.
  2. Snijd de champignons zo fijn als je zelf wilt en bak dit de laatste 5 minuten mee.
  3. Giet het als het klaar is over in een vergiet zodat het vet er uit kan druipen.
  4. Doe het vervolgens door je soep.

 

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Gram groente per portie

470

29,1

21,6

23,2

12,9

335

[cta id=”1145″ align=”none”]