Advies op basis van DNA test

Evert BerkelaarBlog, Home

Zoals te lezen valt in mijn boek is het van belang dat wij eten zoals het past bij onze genen. Dat betekent wat mij betreft dus weinig graan want dat past niet bij onze genen. Ook noem ik in mijn boek enkele belangrijke genetische aanpassingen sinds het paleolithische tijdperk:

 • We hebben nu meer genen die helpen bij de vertering van zetmeel
 • We hebben nu meer genen die helpen bij de vertering van alcohol
 • We hebben meer genen die helpen bij de vertering van zuivel
 • En meer genetische aanpassingen, bijvoorbeeld op het gebied van cholesterol en vitamine D aanmaak.

>> Lees hier de specifieke onderdelen van de test.

Het is echter zo dat bovengenoemde aanpassingen niet populatie-breed zijn. Dit betekent dat er tussen ons genetische verschillen zijn welke ervoor kunnen zorgen dat bijvoorbeeld de ene persoon heel goed tegen koolhydraten kan en de ander niet. En behalve de genetische aanpassingen die wij hebben doorgemaakt sinds de oertijd zijn er nog talloze kleine genetische verschillen tussen mensen. Denk aan huidskleur, kleur van de ogen, het haar, de lengte, het type spiervezel, lichaamsbouw en veel meer. En zo verschillen we onderling ook in het aantal en soorten leverenzymen dat we produceren en in de mate waarin we snel kunnen afvallen. Ook de risico’s op het aankomen nadat je bent afgevallen zijn deels genetisch bepaald.

Advies op basis van jouw persoonlijke genetische leefstijl-profiel

Inmiddels is de wetenschap zo ver gekomen dat genetisch onderzoek ons in staat stelt om duidelijk te krijgen op welke voeding en leefstijl wij als persoon het beste zijn aangepast. Het afgelopen jaar heb ik mij verdiept in de mogelijkheden die genetisch onderzoek geeft in het begeleiden van mijn klanten. Hiervoor ben ik een samenwerking met mijnlabtest.nl aangegaan. Ik kan nu voor mijn klanten een genetisch onderzoek laten doen en op basis daarvan samen de resultaten bespreken om te komen tot een praktisch advies op maat.

Ook sport

Naast informatie over welke voeding het beste voor je is en wat voor risico’s je op bepaalde gebieden loopt, kan je er met deze test ook achter komen hoe en welke sporten het meest voor je geschikt zijn. Dat kan veel frustratie voorkomen. Iemand die bijvoorbeeld de aanleg heeft om duursport te bedrijven zou een gefrustreerde bodybuilder zijn. En als je weet dat je een groot risico hebt op blessures dan kan je natuurlijk ook over het type sport nadenken dat je doet. Met deze test wordt er echt veel duidelijk.

Wat kan ik nog bijdragen?

De test is zeer uitgebreid en houdt in principe geen rekening met jouw persoonlijke voorkeuren. Ik kan helpen om door de bomen het bos weer te zien en kan voorstellen doen om de aanbevelingen uit uw genetisch onderzoek te vertalen in praktische adviezen die ook goed haalbaar zijn. En natuurlijk denk ik mee wanneer u, tegen uw genetische aanleg in, alsnog bepaald gedrag wilt voortzetten. Stel dat u bijvoorbeeld geen lactase-genen heeft en beter geen zuivel kunt eten maar er toch gek op bent, kan ik u helpen om er het beste mee om te gaan.


Eindejaars-aanbieding


 • DNA test

  Bij dit pakket ontvang je de meest uitgebreide DNA test van mijnlabtest.
  Normale prijs € 375,-

 • Consult met advies

  We bespreken jouw situatie en de uitslag van de test helemaal door in een normaal consult. Natuurlijk stel ik daarna een advies op maat voor je op.
  Normale prijs € 135,-

 • € 60,- eindejaarskorting

  Normaal kost dit €375,- + €135,- = €510,-
  Eindejaarsprijs € 450,-

Meer info en/of bestellen