Personal training

Als voedingsdeskundige begeleid ik mensen naar hun persoonlijke doelen. Vaak is dit om vetmassa kwijt te raken of spiermassa erbij te krijgen. Of allebei natuurlijk. In beide gevallen speelt voeding de grootste rol, maar de juiste trainingsprikkel is ook heel erg belangrijk. Om die reden heb ik me de afgelopen jaren bij laten scholen op het gebied van sport, beweging en personal training. Sinds 2013 werk ik met groot plezier als personal trainer in onze eigen sportzaal.

Noem je doel, ik zorg ervoor dat je het behaalt. Evert

Globaal werk ik met onderstaande protocollen, maar ik doe natuurlijk ook maatwerk.

Big Five Exercise

Voor het beste resultaat met de minste moeite

Bij deze manier van trainen werk ik volgens het protocol van dr. Doug McGuff. Het doel is het opbouwen van spiermassa met zo weinig mogelijk moeite. Met vijf oefeningen van 5 tot 10 langzame herhalingen wordt je elke weer sterker!

Lees meer

Natural Bodybuilding

Zo snel mogelijk meer spiermassa

Samen kijken we naar wat je mogelijkheden zijn en stel ik een trainschema voor je op. Als je het aankunt zal het op 5 keer per trainen aankomen. Elke keer een full-body training.

Lees meer

Abbreviated training

Voor de hardgainer

Abbreviated training is geschikt voor mensen die zo makkelijk spiermassa aankomen. Het is gebaseerd op Stuart McRobert's programma. Twee keer per week. Je begint met 20 reps voor benen, daarna 2 compounds en 2 isolatie-oefeningen.

Lees meer

HIIT twee weken

Veel afvallen in korte tijd

Helaas heb ik het nu te druk voor dit geweldige programma waarbij je in twee weken tijd een strict dieet krijgt en dagelijks traint. Je kunt nog wel lezen wat het inhoudt, maar momenteel werk ik aan extra capaciteit om het weer aan te kunnen bieden.

Lees meer

Bij elk protocol hoort een voedingsschema afgestemd op het doel.

The Big Five

 • Voor het beste resultaat met de minste moeite
 • Geschikt voor iedereen, ongeacht niveau, leeftijd etc

Na een jarenlange speurtocht kwam ik op het spoor van de Amerikaanse trauma-arts en sportschool-eigenaar dr. Doug McGuff. Hij is een expert op het gebeid van High Intensity Training (HIT) en auteur van het beroemde boek Body by Science. Bovendien wordt zijn naam steeds vaker genoemd in de paleo-kringen. Met zijn medische expertise, gecombineerd met jarenlange ervaring als personal trainer en samen met Fitness goeroe John Little heeft hij het Big Five trainingsprogramma ontwikkeld. Het bijzondere van deze methode is dat je hierbij slechts één keer per week traint, hierbij vijf oefeningen doet en dan slechts één setje per oefening. Dit betekent dat dit binnen 30 minuten kan! Na deze 30 minuten heb je een volledige workout gedaan en ben je tot het gaatje gegaan. Ik zorg ervoor dat je elke week het beste uit jezelf haalt. De manier en de intensiteit waarmee je de oefening uitvoert zorgen voor de unieke eigenschappen van dit programma:

 • Je maakt al je spierbrandstof (glycogeen) op. Dit heeft grote voordelen voor de bloedsuikerstofwisseling (en daarom werkt het zo goed om af te vallen).
 • Je spreekt al je spiervezels aan. Wanneer je de zelfde oefening op een andere manier uitvoert gebeurt dit niet, en zal je dus ook geen optimaal resultaat hebben.
 • 30 minuten is echt voldoende. De hoge intensiteit van de oefening bepaalt dat de prikkel zo groot is dat je lichaam hier echt een week van moet herstellen. Rust is een essentiële factor bij dit protocol. Natuurlijk mag je de rest van de week nog wel laag intensief bewegen zoals wandelen. Dit mag zo veel je maar wilt. Ook kan je er prima een andere sport bij beoefenen. Zolang je maar geen extra spierversterkende oefeningen doet in de week.
 • Uitstekend te combineren met jouw sport. Of je nu aan hockey, tennis, vechtsport of roeien doet, krachttraining is een essentieel onderdeel. Natuurlijk moet je de vaardigheden die met je specifieke sport te maken hebben afzonderlijk trainen bij je vereniging of sportschool waar je lid van bent. Maar om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je ook oppast voor overtrainen, en er tegelijkertijd voor zorgt dat je spiermassa optimaal is. Door je gehele trainingsschema goed onder de loep te nemen en op elkaar af te stemmen ga je jouw beste resultaten behalen. Zeker omdat we de voeding ook op het doel afstemmen.

Veel resultaten met weinig moeite

Ik werk sinds oktober 2013 volgens dit protocol met mijn klanten met uitstekende resultaten. Niet alleen is er nog nooit iemand geblesseerd geraakt, maar mijn klanten worden elke week sterker en zien er elke week beter uit. Mannen worden gespierder terwijl de spieren ook beter zichtbaar worden doordat het vet verdwijnt. Vrouwen krijgen absoluut een mooier figuur wanneer ze sterker zijn. Vrouwen hoeven er niet bang voor te zijn dat ze eruit gaan zien als een soort 'Vrouwzilla'. Vrouwen worden met name strakker van krachttraining. Natuurlijk combineer ik de personal training ook met voedingsadvies dat is afgesteld op het doel.

Erg betaalbaar
Doordat de trainingen slechts 30 -45 minuten duren kan ik deze aanbieden voor € 50,- per keer (vanaf-prijs). Wanneer je gaat voor een bepaald resultaat kan je het beste voor een aantal maanden een contract met me afspreken. We zullen dan samen inschatten hoeveel tijd we nodig hebben voor de voeding en komen dan op een vast maandbedrag uit voor die bepaalde periode. Dat ben je gewoon waard.

Zo snel mogelijk beginnen?

Ik doe het zelf ook 🙂

Op deze foto van de zomer van 2016 trainde ik maar één keer per week volgens de Big Five methode

Practice what you preach

Natural Bodybuilding

 • Zo veel mogelijk spiermassa opbouwen
 • Voor de èchte krachtsporter
 • De manier waarop de meeste body builders trainen

Samen nemen we jouw wensen door en zal ik een trainschema voor je opstellen. Ik kan je de oefeningen aanleren waarna je in principe gewoon zelf gaat trainen. Doordat jij alles bijhoudt in het schema dat ik voor je heb opgesteld kunnen we goed evalueren. We spreken samen een bepaalde evaluatie-interval af. De kosten zijn afhankelijk van de frequentie van de contactmomenten.

Full body workouts

Per training zal je waarschijnlijk twee been-oefeningen krijgen. Afhankelijk van hoe vaak per week je traint zal je 5 tot 7 oefeningen per training doen.

A/B of A/B/C routine

Afhankelijk van hoe vaak je gaat trainen zal ik je twee (A/B) of drie (A/B/C) verschillende trainingen geven. Zodoende is er variatie in de manier waarop je de spieren aanspreekt.

Jij gaat resultaat boeken!

Gedisciplineerd volhouden van het trainings- en voedingsschema leidt onherroepelijk tot resultaat.

Image

Helaas heb ik hier momenteel geen tijd meer voor!

Misschien is mijn twee-weeks What's App begeleiding een mooi alternatief voor je? 

HIIT twee weken

 • Maximaal afvallen in korte tijd
 • Leuke, Hoog Intensieve Interval Trainingen
 • Geschikt voor iedereen die liever twee weken hard gaat dan langdurig rustig aan

Dit is een programma dat twee weken duurt. Gedurende deze twee weken hebben we een erg korte lijn. We hebben dagelijks contact en we proberen zo vaak als dit lukt om samen te sporten. Daarnaast houd je er gedurende deze twee weken een erg strak voedingsschema op na.

Twee weken keihard knallen!Evert
 • Dagelijks contact

  We proberen 5 keer in de week samen te sporten. Dagelijks hebben we contact over de voeding.

 • Dagelijkse, kort durende intense trainingen

  Als we niet samen kunnen trainen krijg je een training mee om thuis te doen. De trainingen zijn kort maar zeer intensief.

 • Strak voedingsschema

  Deze twee weken geldt een strak voedingsschema dat je van mij krijgt.

 • Ik houd je bij de les

  Hoe dan ook; deze twee weken gaan we er voor! Daar zorg ik voor. We zetten er allebei de schouders onder.

 • Hoge stofwisseling

  Het vele trainen resulteert in een hogere stofwisseling. Hierdoor verbrand je nog meer calorieën. Ook na je training.

 • Lage calorische inname

  Ik reken voor je uit hoeveel je kunt eten. De voeding is laag in calorieën en koolhydraten en hoog in vezels.

Dit protocol resulteert altijd in 4 tot 8 kilo gewichtsverlies!

Na deze twee weken moet je minimaal 5 weken weer 'normaliseren'.

Normaliseren wil zeggen weer terug naar normaal eten en je normale trainingsschema.


Zo snel mogelijk beginnen?

Abbreviated Training

 • Geschikt voor de 'hardgainer'
 • Twee keer per week trainen
 • Op basis van het programma van Stuart McRobert

Veel van ons zijn genetisch niet specifiek in de wieg gelegd om makkelijk spiermassa aan te komen. Inclusief mijzelf. Ik moet dan dus ook niet trainen op de manier van grote bodybuilders, want daar reageer ik niet goed op. Speciaal voor de genetisch gemiddeld of laag begaafde personen voor het opbouwen van spiermassa is dit programma. Het kan bij ons in de sportzaal of bij jouw eigen sportschool.

Abbreviated

Het belangrijkste kenmerk is dat je maar 5 oefeningen doet per workout en maar twee workouts per week doet. Vandaar abbreviated (verkort).

20-reps voor benen

De workout begint met de zware beruchte '20-rep set'. Het gaat dan om de parallel bar deadlift, squat of hip-belt squat. Na enkele warm-up setjes doe je 20 reps met speciale ademhaling met je werkgewicht.

2 compounds en 2 isolatie

Na de benen volgen nog twee zware compound lifts en nog twee meer geïsoleerde oefeningen voor de kleinere spiergroepen.

Wil je zo snel mogelijk starten met mijn personal training?

Laat even je naam, nummer en/of mailadres achter dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.
Geheel vrijblijvend natuurlijk!