Benodigdheden:
125 gram wortel (geschrapt of geschild)
125 gram knolselderij (geschild)
20 gram rozijnen
125 gram kipfilet (bereid)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
- Schil en rasp de groente. Dit kan met een mandoline of een keukenmachine.
- Doe de geraspte groente in een bakje om mee te nemen of op je bord.
- Voeg de rozijnen toe aan de groente.
- Scheur de bereide kip met twee vorken uit elkaar en voeg dot toe aan de groente.
- Besprenkel met de olijfolie en citroensap en hussel het door elkaar.
De rozijnen zijn hoog-glycaemisch, als je ze daarom wilt vervangen kan dat bijvoorbeeld door appel. Omdat je de rozijnen tegelijkertijd met een heel bord groente en kip inneemt is het glycaemiche effect van de totale maaltijd natuurlijk een stuk lager dan van de rozijnen alleen.
Uitstekend mee te nemen naar het werk.
Calorieën |
Eiwit |
Koolhydraat |
Vet |
Vezels |
Groente/fruit |
537 |
43 |
29 |
25 |
10,4 |
270 |
Nog meer recepten?
In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.
- Het ebook 21-dagen paleo 2000 kcal bevat ruim 60 paleorecepten
- Het Auto-Immuun Paleo programma ebook bevat ruim 60 AIP-paleorecepten