Wortel – knolselderij salade met kip en rozijnen

Evert BerkelaarReceptenLeave a Comment

Benodigdheden:

125 gram wortel (geschrapt of geschild)

125 gram knolselderij (geschild)

20 gram rozijnen

125 gram kipfilet (bereid)

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

 

Bereiding:

  1. Schil en rasp de groente. Dit kan met een mandoline of een keukenmachine.
  2. Doe de geraspte groente in een bakje om mee te nemen of op je bord.
  3. Voeg de rozijnen toe aan de groente.
  4. Scheur de bereide kip met twee vorken uit elkaar en voeg dot toe aan de groente.
  5. Besprenkel met de olijfolie en citroensap en hussel het door elkaar.

 

De rozijnen zijn hoog-glycaemisch, als je ze daarom wilt vervangen kan dat bijvoorbeeld door appel. Omdat je de rozijnen tegelijkertijd met een heel bord groente en kip inneemt is het glycaemiche effect van de totale maaltijd natuurlijk een stuk lager dan van de rozijnen alleen.

 

Uitstekend mee te nemen naar het werk.

 

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Groente/fruit

537

43

29

25

10,4

270

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.