Krokant gebakken zwezerik

Evert BerkelaarReceptenLeave a Comment

Lees hier meer over de zwezerik.

 

Het is bizar hoe lekker dit is!

 

Zwezerik gekocht bij OK vlees

Zwezerik gekocht bij OK vlees

Benodigdheden

Zwezerik (een kalfszwezerik weegt zo’n 500 gram)

Een paar eetlepels kokosrasp

Reuzel, rundvet of kokosolie om in te bakken

Iets plakkerigs: ei-wit of kokosolie

 

pulk het vlies van de zwezerik af

pulk het vlies van de zwezerik af

  1. Als je een ontdooide zwezerik hebt bevat deze nog het een en ander aan vliezen aan de buitenkant. Deze kan je er het beste afhalen als je de hele zwezerik even laat weken. Ik heb het een half uurtje laten weken in een pan met koud water. Toen heb ik het water ververst en het opnieuw een half uurtje laten weken.
  2. Ververs het water opnieuw en breng het aan de kook. Laat de zwezerik ongeveer 30 minuten koken.
  3. Na het koken moet de zwezerik onder druk afkoelen. Dat kan je doen door het in een schone theedoek te wikkelen en hier iets zwaars op te zetten. Laat dit een minuut of 10 zo staan.
  4. Peuter vervolgens de vliezen die je kunt vinden er af.
  5. Snijd de zwezerik daarna in plakjes van een centimeter dik.
  6. Maak nu een plakkerige substantie. Hiervoor zijn twee opties:
    1. Tik een eitje voorzichtig en gebruik het ei-wit en doe dit in een schaaltje.
    2. Smelt wat kokosboter in een schaaltje (au bain marie). Het hoeft enkel vloeibaar te worden, niet heet.
  7. Haal de plakjes zwezerik door het plakkerige schaaltje zodat ze rondom nat zijn.
  8. Doe het kokosschaafsel op een  bord en druk de plakjes hier rondom doorheen, zodat de kokosrasp er goed omheen plakt.
  9. Bak vervolgens de gepaneerde zwezerik om en om krokant bruin in de koekenpan.

 

Erg lekker met zoete aardappel uit de oven en groente of sla.

 

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.