Gescheurde kip

Evert BerkelaarRecepten2 Comments

Gescheurde kip

 

Veel mensen denken dat paleo altijd een hele hoop werk is, of dat je een keukenprinses moet zijn om een kans op succes te maken. Niets is minder waar. Houd het zo simpel mogelijk. Ik ben daarom een groot voorstander van expres te veel koken zodat je de volgende dag snel klaar bent. Kip leent zich hier uitstekend voor. Zodra je een keer kip bakt is het wel zo handig om meteen meer te bakken voor de volgende dag (dagen). Een heel erg lekkere manier om kip te bewaren is de volgende.

 

Bak je hele kipfiles zonder kruiden in een koekenpan of hapjespan. Dit kan prima in kokosvet, maar als boter meer jouw ding is kan dat ook. Schroei de kip eerst rondom dicht. Doe daarna een deksel op de pan en laat het een paar minuten liggen. Draai de filets dan om en laat ze weer rustig liggen. Herhaal dit tot de filets klaar zijn.

 

Laat de filets vervolgens even afkoelen. Zodra ze te hanteren zijn pak je er eentje vast. Met je vingers scheur je de filet in smalle reepjes uit elkaar. Je houdt eigenlijk allemaal vezeltjes over.

Dit koelt nu nog gemakkelijker af, en als het goed is gekoeld kan het in een bakje in de koelkast.

 

Je kunt het nu een dag of twee bewaren. Zo ben je supersnel klaar een andere keer.

 

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

2 Comments on “Gescheurde kip”

  1. dit lijkt mij zonder zout en kruiden niet lekker. Kan het ook gemarineerd worden en dan op deze wijze bereiden?

    Met vriendelijke groet,
    Karina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.