November cursus paleodieet voor sportinstructeurs/PT-ers

Evert Berkelaaropleidingen en lezingen4 Comments

Let op: deze opleiding richt zich met name op cross-fit, HIIT, HIT en krachttraining en dus niet zozeer op duursport!

Ben jij personal trainer, coach of fitness instructeur en wil jij je klanten kunnen helpen met het gezondste en beste voedingspatroon ter wereld?
Dan is deze opleiding iets voor jou!

Als trainer heb je vast wel eens vragen over voeding gekregen.
De resultaten van je klant hangen immers voor een groot deel van voeding af. Een slecht voedingspatroon valt niet te corrigeren door veel of hard te sporten.
Na het doen van deze opleiding heb je een goed antwoord op de vraag van je client. Ik reik je de belangrijkste informatie over het paleodieet aan. Je moet immers weten wat je wel en niet mag eten bij het paleodieet. Ook moet je vragen van je klanten kunnen beantwoorden waarom je bepaalde voeding niet mag eten. Vervolgens leer ik je hoe je dit alles zo kunt afstemmen dat je klant sneller en beter resultaat behaalt. Door naast training ook voedingsadvies te geven help je je klanten  enorm (en jezelf dus ook!).

Voedingsadvies is maatwerk
De ene klant wil zijn spiermassa vergroten, de andere klant wil juist afvallen. En zelfs als je wilt afvallen maakt het nog uit of je van 25% vet naar 15% vet wilt of van 15% naar 8% vet. Daarnaast hebben sommige klanten een maagverkleining gehad of moet je om een andere reden ergens rekening mee houden. Je kunt niet al je klanten bedienen met hetzelfde advies. Je moet het voedingsadvies voor ze op maat maken. Ik leer je richtlijnen te gebruiken waarmee je jouw klanten een advies op maat kunt geven.

Deels online, deels klassikaal
Persoonlijk blijf ik mezelf ook graag ontwikkelen maar ik vind het altijd vervelend dat dit een werkdag of vrije dag kost. Want van beide heb ik eigenlijk te weinig :). Om die reden ben ik bezig met het inrichten van een deel van mijn cursus als online presentatie. Op die manier kan je een deel van de opleiding in je eigen tijd thuis doen. Vanaf begin november komen deze modules online en eind november, op zaterdag 28 november om precies te zijn, is de klassikale lesdag. Op die dag kan je dus je vragen stellen en leg ik de ingewikkeldere dingen uit en kom ik met voorbeelden. Ook ga je onder mijn begeleiding zelf een voedingsadvies voor jezelf opstellen. Zodoende leer je door het te doen.

De opleiding ziet er als volgt uit:

Deel 1: theorie van het paleodieet: online te volgen, in je eigen tijd

 • Module 1: voeding algemeen (calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten)
 • Module 2: inleiding in het paleo-gedachtengoed
 • Module 3: waaruit bestaat het paleodieet
 • Module 4: waaruit bestaat het paleodieet niet (en waarom niet)
 • Module 5: voornaamste verschillen westerse voeding en het paleodieet
 • Module 6: inleiding voeding voor sporters

Deel 2: klassikaal: op zaterdag 28 november in Zoetermeer
Tijdens de lesdag wordt er vanuit gegaan dat je bovenstaande lesstof beheerst. Op deze dag leer ik je hoe je op basis van iemands doelen en persoonlijke gegevens (vetpercentage, leeftijd, lengte gewicht) een volwaardig voedingsadvies kunt opstellen dat leidt tot resultaat. De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Samenvatting module 6: inleiding voeding voor sporters
 • Registratie van progressie
 • doel vaststellen
 • globale richtlijnen opstellen (calorieën en macronutriënten)
 • vertaling van macronutriënten naar voedingspatroon
 • timing van maaltijden en maaltijdfrequentie
 • praktische tips

Behalve dat ik uitleg geef word je als deelnemers zelf aan het werk gezet. Ieder neemt zichzelf als voorbeeld om op de aangeleerde manier een advies voor zichzelf op te stellen.

11073849_428133167346453_562865845236368428_nUitgebreid paleo-buffet
We hebben een uur lange pauze om te eten. Alle deelnemers krijgen een uitgebreid paleo-buffet aangeboden. Genieten van lekkere voeding tijdens intercollegiale gesprekken. De maaltijd wordt verzorgd door het team van PaleoCavé.

De lesdag wordt afgesloten met een examen (over de theoretische kennis). Iedereen die slaagt voor het examen krijgt een certificaat en een vermelding op een nieuwe website speciaal voor sporters en het paleodieet.

Quanta costa? 
Deze opleiding kost € 200,- inclusief BTW (€ 165,29 exclusief BTW). De betaling zal voorafgaand aan de opleiding geschieden.

Heb je de opleiding ‘Paleo-Voedingsconsulent’ van Ortholinea al gedaan?
Het kan zijn dat je al eens bij me in de klas hebt gezeten bij OrthoLinea. In dat geval kan je me een kopie van je certificaat sturen en krijg je korting op de opleiding en vrijstelling van het online gedeelte, als je dat wilt. Het gedeelte dat ik op de lesdag ga vertellen heb ik nog niet eerder verteld.

Inschrijven

4 Comments on “November cursus paleodieet voor sportinstructeurs/PT-ers”

 1. Hallo Evert,

  Jammer genoeg kan ik op 28 november niet. Ga je deze bijscholing ook op een andere dag/op een andere manier aanbieden?
  Ik eet al enkele jaren paleo en ben vitaliteitscoach en voetreflextherapeut (www.28dagenpuureten.nl), dus vooral de lesdag zelf zal voor mij iets nieuws opleveren.

  groetjes Brigitte

 2. Ik ben geen trainer of coach, wel een fanatieke sporter en heb onlangs mijn diploma gehaald ala voedingsdeskundige en nu ook de specialisatie Sportvoeding. Dit sluit mooi aan om me zo te onderscheiden. Is dit voor mij ook van toepassing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.