Squat als een oermens

Evert BerkelaarBlog, HomeLeave a Comment

Diverse onderzoeken laten zien dat de oermens gespierder was dan de gemiddelde Westerse mens. De vraag is echter: waarom is dat? Het antwoord moeten we zoeken bij de grotere spieren. De bovenbenen en billen wel te verstaan. En hoe vaak werden deze spieren getraind? Elke dag! Soms zelfs meerdere keren per dag.

Poepen en plassen

Onze voorouders, en ook de huidige jager-verzamelaars, maken altijd gebruik van het openbare toilet. Zij doen hun behoefte in de buitenlucht. Niet zittend op de WC, maar hurkend boven de grond. Onze verre voorouders, de apen, doen dit ook. Het zit werkelijk in onze genen. Maar kan jij dat nog? Laatst nog eens geprobeerd? Wie wel eens buiten zijn behoefte heeft moeten doen weet het: het zou makkelijker zijn wanneer je dat vaker oefende. Je spieren moeten er gewoon aan wennen. En van veel Nederlanders zijn de spieren niet meer sterk genoeg om op je gemak al hurkend je behoefte te doen.
Tijd voor verandering, zou ik zeggen.

Trend

Ik spreek wekelijks tientallen mensen die met hun gezondheid bezig zijn. Zodoende weet ik dat er een groeiende groep is die – jawel – buiten al hurkend de behoefte doet. Puur vanwege het positieve effect op de spieren. Mensen die dit toepassen krijgen niet alleen grotere spieren in de benen en billen, het hele lichaam lijkt sterker. En strakker. En als bijproduct zijn deze mensen niet meer geobstipeerd.

Op de Veluwe zie je al tientallen van deze zogenaamde ‘Squat-toilets’

Oefenen!

Nu is niet iedereen comfortabel met het idee om buiten de behoefte te doen. Om hier aan te wennen raad ik aan om eerst twee keer per dag buiten ‘droog’ te oefenen. Dus niet echt de behoefte te doen maar gewoon de broek aanhouden en oefenen. De niet-geoefende loopt namelijk het risico om bijvoorbeeld de eigen schoenen te raken.
In een volgende blogpost laat ik enkele klanten aan woord die dit al weken toepassen en bespreek ik de oplossingen voor veel voorkomende problemen.

Probeer het ook!

The best things in life are free. Dit behoort zeker tot die categorie. Als je net zo gespierd als onze voorouders wilt worden geef je dit zeker een kans. Al na enkele weken pluk je er de vruchten van. Je zult merken dat je op den duur net zo gemakkelijk al hurkend de krant leest. En als het niet bevalt kan je altijd nog thuis naar het toilet, toch?
Gewoon goed oefenen. Veel succes!
Wie weet wie je allemaal buiten tegen komt!

WHAHAHA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.