F*ck tha Paleo Police

Evert BerkelaarBlog, Home, Paleo 2.0

Het is niet mijn bedoeling om mensen te choqueren met deze titel. Wel wil ik graag mensen wakker schudden.

(als je benieuwd bent waar de titel vandaan komt... dat heeft alles te maken met muziek uit mijn jeugd, zie hieronder)

Wanneer ik namelijk iets eet dat niet 100% volgens de paleo-regels is toegestaan neigen bepaalde mensen mij een preek te geven. Alsof ze de ‘paleo-politie’ uit moeten hangen. Nou… de paleo-politie stelt de verkeerde vraag! 

Is… paleo? Is niet de goede vraag

Het paleodieet is niet meer dan een concept. Dit concept gebruik ik omwille van mijn gezondheid. Of een bepaald voedingsmiddel paleo is boeit mij dus minder dan of een bepaald voedingsmiddel gezond voor me is. Of bij mijn doel aan sluit.

Cottage cheese als voorbeeld

Voor mensen die wel graag redelijk wat eiwit willen eten maar liever niet veel vlees is cottage cheese een goede vervanger, mits je natuurlijk zuivel verdraagt. Cottage cheese heeft als bijkomstig voordeel dat het minder verzurend is dan vlees*, en minder milieu belastend is. Op die manier kan het dus bijdragen aan je doelen zonder dat het je gezondheid in de weg staat. Los daarvan zou je bepaalde vormen van zuivel wellicht als ‘paleo 2.0’ kunnen beschouwen.

De vraag moet dus niet zijn of iets wel paleo is, maar of iets gezond voor je is en of het eten er van bijdraagt aan jouw persoonlijke doel.

Vandaar dus: ‘Fuck Tha Paleo Police’.

Het gaat om onderstaand nummer...