Zoet-zure kip

Evert BerkelaarBlog, Paleo 2.0, Recepten

In de zomer wordt onze slowcooker iets minder gebruikt. Dit is eigenlijk één van de weinige gerechten waarvoor ik hem in de zomer inzet. Maar wel erg lekker! 

Benodigdheden

Voor vier personen

  • 500 gram kipfilet (niet klein snijden)
  • 2 grote uien, klein gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 gele paprika, in kleine stukjes
  • 1 groene paprika, in kleine stukjes
  • 1 cm gember, in twee grove plakken
  • 1 limoen, in vier parten
  • 30 ml appelcider azijn
  • 150 ml kippen bouillon
  • 3 eetlepels coconut aminos
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 250 gram ananas (vers of uit blik)
  • 4 eetlepels aguave siroop
  • 1 theelepel arrowroot (niet per se noodzakelijk, om de saus in te dikken)
  • Peper & zout naar smaak

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten behalve de arrow root, peper en zout bij elkaar in de slowcooker en zet deze op de lage stand. Sluit af met de deksel.
  • Bak de kipfilets in ongeveer 5 uur gaar
  • Haal de kipfilets eruit en trek het met twee vorken uit elkaar
  • Als je de saus in wilt dikken, meng dan 1 theelepel arrowroot in een klein beetje water en giet dit in de slowcooker. Even roeren.
  • Zoek de gember en de 4 parten van de limoen en verwijder deze.
  • Plaats de kip terug in de slowcooker.
  • Klaar om te smullen

Lekker met bloemkoolrijst


Image

Voedingswaarde per persoon

Calorieën

Koolhydraten

Vetten

Eiwit

301 kcal

33 gram

3,2 gram

32,7 gram