In de zomer wordt onze slowcooker iets minder gebruikt. Dit is eigenlijk één van de weinige gerechten waarvoor ik hem in de zomer inzet. Maar wel erg lekker!
Benodigdheden
Voor vier personen
- 500 gram kipfilet (niet klein snijden)
- 2 grote uien, klein gesneden
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 1 gele paprika, in kleine stukjes
- 1 groene paprika, in kleine stukjes
- 1 cm gember, in twee grove plakken
- 1 limoen, in vier parten
- 30 ml appelcider azijn
- 150 ml kippen bouillon
- 3 eetlepels coconut aminos
- 1 klein blikje tomaten puree
- 250 gram ananas (vers of uit blik)
- 4 eetlepels aguave siroop
- 1 theelepel arrowroot (niet per se noodzakelijk, om de saus in te dikken)
- Peper & zout naar smaak
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve de arrow root, peper en zout bij elkaar in de slowcooker en zet deze op de lage stand. Sluit af met de deksel.
- Bak de kipfilets in ongeveer 5 uur gaar
- Haal de kipfilets eruit en trek het met twee vorken uit elkaar
- Als je de saus in wilt dikken, meng dan 1 theelepel arrowroot in een klein beetje water en giet dit in de slowcooker. Even roeren.
- Zoek de gember en de 4 parten van de limoen en verwijder deze.
- Plaats de kip terug in de slowcooker.
- Klaar om te smullen
Lekker met bloemkoolrijst
Voedingswaarde per persoon
Calorieën |
Koolhydraten |
Vetten |
Eiwit |
301 kcal |
33 gram |
3,2 gram |
32,7 gram |