Eten voor de wetenschap (oproep)

Evert BerkelaarBlog

Een belangrijk verschil tussen jager-verzamelaars en de Westerse mens bevindt zich in de darmen. Mensen die in de natuur leven hebben een groter scala aan verschillende soorten darmbacteriën. Dat draagt bij aan hun superieure gezondheid. Onderzoekers willen uitzoeken of het paleodieet invloed heeft op de darmbacteriën. Doe jij mee aan het onderzoek?
Image

De wetenschap heeft jou nodig!

Een groep onderzoekers vanuit de Hogeschool Van Hall Larenstein en Rijksuniversiteit Groningen willen gedurende de eerste vier weken van een nieuw voedingspatroon lichamelijke en mentale klachten meten. Deelnemers maken een account aan waarna ze online vragenlijsten in kunnen vullen en pakketjes om ontlastingsmonsters mee te nemen bestellen (voor deze pakketjes vragen ze een eigen bijdrage van €49,-). Ze zoeken voor dit onderzoek mensen die van plan zijn om hun voedingspatroon aan te passen.

Let op: het onderzoek is bedoeld voor mensen die willen overstappen op het paleodieet. Dus niet voor de 'gevorderde paleo-eter'.


Voordelen voor de deelnemers

De deelnemers krijgen na afloop van deze vier weken hun persoonlijke resultaten van de vragenlijsten te zien. Deelnemers die ook hun darmmicrobioom hebben laten analyseren, krijgen uitgebreide resultaten van de diversiteit en de samenstelling van hun darmmicrobioom.
Dat is waardevolle informatie! 

Meer weten of meedoen?

Op onderstaande site kan je meer informatie vinden of jezelf aanmelden.

https://www.etenvoordewetenschap.nl