Ik ben Evert :).

Ik werk zo'n 15 jaar als voedingsdeskundige en inmiddels ook al ruim 5  jaar als personal trainer. Alhoewel ik heus wel eens zondig houd ik mezelf netjes aan de adviezen die ik aan anderen geef.
Zo nu en dan experimenteer ik met iets speciaals (vasten, keto, bodybuilding etc). Zodoende weet ik waar ik over praat.
Naast mijn werk train ik momenteel 5 keer per week, heb een druk gezin met drie kinderen en ook nog eens mijn eigen vrienden en hobby's. Als ik het kan, kan jij het ook!


januari 2019

Mijn missie
Mijn primaire doel en grootste wens is, om iedereen die dat wil, te informeren over wat mensen eigenlijk horen te eten. Wanneer moeten mensen eten? Hoeveel moeten mensen eten? En hoe moeten wij trainen, slapen en socialiseren? Ik lees veel, en elke keer leer ik meer. Dit wil ik graag met je delen.


Websites
In 2008 was ik begonnen met de website www.hetpaleodieet.nl die in 2010 is overgegaan in de huidige website www.hetpaleoprincipe.nl. Ik ben daar verantwoordelijk voor het gros van de teksten en de artikelen. Ik durf gerust te beweren dat ik destijds de allereerste Nederlandstalige paleo-website had. Sindsdien was de trend gezet en hebben velen mijn voorbeeld gevolgd.

Image

Image

Paleo sinds 2008
In 2008 was ik aan een nieuwe Masterstudie begonnen op de universiteit van Gerona, Spanje. Ik wist namelijk dat ik dan ook les zou krijgen van de grondlegger van het paleodieet, Loren Cordain. In 2009 was het dan eindelijk zo ver (zie foto)!. Destijds had ik zijn boeken, The Paleo Diet en The Paleo Diet for Athletes al verslonden. Alhoewel ik als orthomoleculair voedingsdeskundige al veel wist over voeding was Paleo eigenlijk het eerste echt logische dat ik over voeding gelezen had.